cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čichirtma - polévka ze skopového

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa, 2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce másla, 2  vejce, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžičky octa (nebo sumah), mletý pepř, sůl, 3  žloutky, koriandrové lístky (kindza) nebo petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvaříme skopové maso. Nakrájíme cibuli, zpěníme na másle, zasypeme moukou, necháme zasmahnout. Skopovým vývarem rozředíme cibulovou jíšku z másla a z mouky, osolíme, opepříme, přidáme šafrán. Pak přilijeme ocet. Před podáváním zakvedláme žloutky, ale už nevaříme. Polévku posypeme kindzou - zelenými lístky koriandru.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2607x    verze pro tisk

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem