cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boršč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hovězího žebra, 115 dkg slaniny, sůl, 10 dkg mrkve, 10 dkg kedluben, 2  párky, 1/2  zelí (malá hlávka), sůl, ocet, 215 dkg červené řepy, 1/2 šálek kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí žebro a na kostečky nakrájenou slaninu dáme vařit do osolené vody. Když je maso skoro měkké, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a povaříme asi 20 minut. Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky, párky nakrájíme na kolečka a přidáme do hotové polévky. Podle chuti přikyselíme. Na každý talíř polévky dáme doprostřed lžíci husté smetany.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1711x    verze pro tisk

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem