cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  mořská ryba, olej, cibule, koňak, bílé víno, mrkev, petržel, celer, několik  bobkových listů, 2  hřebíčky, 2 stroužky česneku, šafrán, několik  rajčat, pomeranč, houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz V bílém víně (bordeaux nebo burgundské), trochu zředěném vodou, vaříme do měkka na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, celer, dále několik bobkových listů, hřebíčky, stroužky česneku, podle chuti šafrán, několik rozkrojených rajských jablíček a několik dílků pomeranče.

www.tacos.cz Vybereme si podle chuti různé druhy mořských ryb, které očistíme, a přidáme i mořské raky (humr, langusta). Ryby nakrájíme na kusy, osolíme je a dusíme několik minut v oleji, do kterého přidáme jemně sekanou cibuli, a během dušení poléváme koňakem. Pak na ně procedíme vinnou polévku a vaříme asi 30 minut. K polévce podáváme na kostky nakrájenou a osmaženou housku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2769x    verze pro tisk

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem