cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čínská polévka s tykví

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg vepřové kýty, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 l vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 2 dkg sušených hub, 2 šálky tykve, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 sklenka bílého vína,  špetka pálivé papriky, sůl, 1/2 lžičky glutasolu, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička citrónové šťávy, zelená petrželka, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na drobné kostičky o hraně asi 1 cm a spolu s cibulí rozkrájenou na kolečka opečeme prudce na oleji. Zalijeme vývarem, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v šálku vody a máčené sušené houby, případně i čerstvé. Vaříme asi 20 minut mírným varem. Pak přidáme na kostičky nakrájenou tykev, mletý zázvor a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme víno, papriku nebo pepř, sójovou omáčku, glutasol a citrónovou šťávu. Krátce povaříme a podáváme s usekanou pažitkou a petrželkou. Podle chuti dosolíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1534x    verze pro tisk

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem