cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové pirožky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 10 dkg krupice, 1/2  vejce, 2 lžíce tuku, 2 lžíce strouhanky, sůl,

Na náplň: 20 dkg hovězího masa, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, mletý pepř, sůl, olej na opékání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme, oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme a vyválíme těsto. Vykrájíme z něj čtverečky, naplníme náplní, složíme do trojúhelníčků a okraje přitlačíme. Pirožky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a opečeme dozlatova na pánvi v rozehřátém tuku. Náplň: Maso umeleme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli osmahnutou na sádle, sůl, pepř a na kostičky nakrájená vejce. Směs dobře promícháme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3724x    verze pro tisk

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)