cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chile   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Chilské empanadas

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

těsto: 3 šálky hladké mouky, 1/2 lžička soli, 8 lžic másla, 2  žloutky, 2 lžíce estragonového octa, 9 lžic vody,

náplň: 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžička mleté papriky, 1/8 lžičky kayenského pepře, 2 lžíce másla, 1/2  cibule, 415 dkg libového hovězího masa, 1/4 lžičky dobromysli, sůl, 1/2  bobkový list, 1/2 šálku hovězího vývaru, 3 lžíce rozinek, 8  oliv, 1/2  vejce,

na pomazání: 1/2  žloutek, 1/2  vejce, 1/2 lžíce vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosijte do mísy, přidejte máslo nasekané na drobné kousky, žloutky, ocet a rukama promíchejte, až jsou suroviny dobře spojené. Přidejte polovinu vody a pokračujte v hnětení za postupného přidávání zbytku vody, aby vzniklo pevné a hladké těsto. Hotové nechejte hodinku odpočinout v ledničce.

www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a osmahněte ji asi 5 minut, dokud jí nezačnou žloutnout okraje. Přidejte mleté hovězí maso, dobromysl, sůl a bobkový list a míchejte, dokud se neodpaří všechna tekutina. Přidejte vývar a opět nechte vařit, dokud se ho většina neodpaří. Přimíchejte rozinky a olivy, odstavte z ohně. Vmíchejte nasekané natvrdo vařené vajíčko. Dochuťte kořením a solí.

www.tacos.cz Troubu přehřejte na 190 °C. Na pomoučené podložce z těsta vyváleného na tloušťku asi 2 mm vykrajujte kolečka o přuměru asi 10 cm. Na každé lžičkou dejte část náplně, ale dbejte, aby zůstal centimetrový čistý okraj, který navlhčíte vodou. Kolečko přehněte napůl, okraje přimáčkněte a vidličkou spojte, aby náplň nemohla vytéci. Také povrch vzniklého půlměsíce dvakrát vidličkou propíchněte. Z vajíčka, žloutku a vody vyšlehejte pomazání. Empanadas naklaďte na plech na pečící papír, potřete rozšlehaným vejcem a dejte péci na 30 minut nebo dokud nezezlátnou. Podávejte horké.

vloženo 15.05.2011    zobrazeno 2948x    verze pro tisk

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)