cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Španělsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Empanadillas s ančovičkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce olivového oleje, 2  červené cibule, 40 dkg rajčat (i z konzervy), 12  ančoviček, 10 dkg černých oliv, 1/2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nadrobno nakrájíme. Černé olivy překrojíme na poloviny, bazalku nasekáme. Žloutek rozšleháme vidličkou. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájená filátka ančoviček, olivy a bazalku, osolíme, opepříme a podusíme ještě 5 minut.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

vloženo 31.08.2008    zobrazeno 2186x    verze pro tisk

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)