cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Chile   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Empanadas

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  

Těsto: 150 dkg hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2  vejce,  trochu mléka, sůl, 20 dkg rostlinného tuku,

Náplň: 215 dkg mletého masa nebo rozsekaného vařeného, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  paprika, 2 lžíce oleje, 2  vejce uvařená natvrdo, sůl, 8  oliv (nejsou nutné), 15 dkg rozinek (podle chuti), mletá paprika, mletý pepř, majoránka, dobromysl, chilli paprička nebo kayenský pepř podle chuti, papriková pasta nebo mletá pálivá paprika

zkopírováno z http://www.tacos.cz Suroviny včetně rozsekaného tuku prohněteme v tužší těsto a dáme na hodinu do chladničky. Pak těsto rozválíme, vykrájíme kolečka o průměru 10 cm, poklademe náplní, přeložíme napůl a okraje slepíme bílkem (náplň podle povahy masa předtím podusíme, přidáme osmahnutou cibuli a česnek a pokrájenou zelenou papriku, další součásti a promícháme). Smažíme buď v oleji, nebo pečeme v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4168x    verze pro tisk

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)