cpt. Cook
 

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brokolicová frittata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brokolice, 1/2  cibule, 2  vejce, 4  žloutky, 4  bílky, 115 dkg ricotty nebo fety, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brokolici nakrájejte na růžičky (stonky použijte v jiném receptu) a povařte je 5 minut ve vroucí osolené vodě, poté je dobře slijte. Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte celá vejce, žloutky a ricottu. Ochutnejte, osolte a opepřete. Vmíchejte 4 bílky ušlehané do tuha. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Na rozpáleném olivovém oleji ji osmahněte na pánvi vhodné i do trouby. Přidejte růžičky brokolice a promíchejte. Nalijte na ni vejce a jemně pánví zatřeste, aby se rovnoměrně rozprostřely. Povrch můžete posypat kvůli vůni lžící strouhaného parmezánu. Pánev vložte do trouby a pečte asi 25 minut. Rozdělte na talíře a pochutnejte si.
vloženo 23.11.2021    zobrazeno 632x    verze pro tisk

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

Florentská vejce

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

Gratinovaná vejce

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

Labneh podle rachada

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín