cpt. Cook
 

Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou

Balkánský sýr zapečený s vejci

Bramborová frittata s uzeným lososem

Brokolicová frittata

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Clafoutis s camembertem, chřestem a mandlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg chřestu, 20 dkg camembertu, 2  vejce, 2 dl mléka, 1/2 dl smetany, 4 dkg parmazánu nebo Grana Padano, 2 dkg mandlí, 4 dkg kukuřičného škrobu, strouhanka, máslo, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslem vymažte kulatou misku o průměru 20-22 cm, posypte strouhankou a otočte dnem vzhůru, aby se odstranil přebytek. Chřest očistěte, umyjte a po dobu 2 minut blanšírujte ve velkém množství vroucí osolené vody. Vodu slejte, chřest osušte papírovým ubrouskem a podélně jej rozkrájejte na polovinu.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte metličkou, postupně přidávejte mléko, smetanu, prosátý kukuřičný škrob, strouhaný parmazán, sůl a pepř. Přidejte do připraveného těsta chřest a camembert nakrájený na malé kousky, nalijte směs do misky a pečte ji v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20-25 minut. Těsně před vyjmutím clafoutisu z trouby posypte povrch na plátky nakrájenými mandlemi. Přineste jej ke stolu přímo v misce.

www.tacos.cz Místo misky můžete použít pánev podle vašeho výběru vyloženou mokrým a vymačkaným pergamenovým papírem. V takovém případě rozbalte upečený clafoutis a podávejte jej na talíři.

vloženo 27.03.2021    zobrazeno 837x    verze pro tisk

Falešné karbanátky

Feta v bylinkové marinádě

Florentská vejce

Fondue Kachkéis s brambory a pršutem
(Fondue de Kachkéis aux pommes de terre et jambon cru)

Frittata s chorizem a sladkými bramborami

Frittata s krevetami a chorizem

Gratinovaná vejce

Grilovaný sýr v sušené šunce

Ham and eggs
(Šunka s vejci)

Hanácký sýrový nákyp

Hermelín v bramboráku

Hermelínové karbanátky

Labneh podle rachada

Madráské vaječné karí

Marinovaný hermelín