cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brukev dušená s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kedluben, 215 dkg zeleného hrášku, 2 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, sůl, moučkový cukr,  trochu muškátového květu, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, na kostičky pokrájené brukve dáme na rozpuštěný tuk podusit, podlijeme vodou a dusíme dopoloměkka. Přidáme čerstvý hrášek a spolu dodusíme. Sterilovaný hrášek přidáme do měkkých brukví a necháme prohřát. Zaprášíme moukou, podlijeme podle potřeby vodou a povaříme. Přidáme podle potřeby a chuti sůl, cukr, muškátový květ. Hotové hustě posypeme rozsekanou petrželkou. Takto upravené brukve se dají výborně použít jako příkrm místo brambor či knedlíků.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2366x    verze pro tisk

Brukvové zelí

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Dýňový krém se šalvějovým olejem

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou

Hrášek dušený