cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

Brukvové zelí

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Dýňový krém se šalvějovým olejem

Itálie - Bologna   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Friggione bolognese

Boloňské friggione

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg cibule, 1/2 kg rajčat, 40 dkg pancetty, 12 plátků chleba, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička másla, chilli paprička, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Rozložte ji do misky, posypte vrchovatou lžící soli a nechte macerovat aspoň 2 hodiny, občas promíchejte. Rajčata nařízněte do křižku a spařte minutu v kypící vodě, sceďte, opláchněte studenou vodou a oloupejte. Zbavte je semínek a nakrájejte na tenké proužky. Slaninu nasekejte nadrobno a osmažte bez přidání tuku.

www.tacos.cz Do pánve dejte cibuli i s její šťávou, přidejte sádlo a rajčata. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté přidejte slaninu a pokračujte ve vaření dalších 45 minut. Omáčka má být krémová a ne příliš hustá - pokud je třeba, přidejte trochu vody. Ke konci přidejte chilli papričky podle chuti - nasekané a zbavené semen.

www.tacos.cz Těsně před dokončením omáčky potřete plátky bílého chleba máslem a opečte pod grilem v troubě dozlatova. Friggione podávejte s máslovými bruschetami.

www.tacos.cz

vloženo 19.07.2025    zobrazeno 8x    verze pro tisk

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou