cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

Brukvové zelí

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Dýňový krém se šalvějovým olejem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2 kg batátů, 2  hrušky, 30 dkg gorgonzoly, 10 cl smetany, 20 dkg tvrdého sýra comté zrajícího 2 roky, 4 špetky pálivé papriky z Espelette, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme sladké brambory a hrušky a nakrájíme na velmi tenké plátky. Hodně vyzrálý sýr comté nastrouháme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na dno velkého pekáče dáme vrstvu sladkých brambor a na ni pak vrstvu hrušek, osolíme, opepříme a posypeme trochou mletého chilli. Přidáme kousky gorgonzoly a zasypeme strouhaným comté. Opakujeme několikrát se zbývajícími složkami, zalijeme smetanou a dokončíme zbývajícím sýrem. Pečeme 40 minut, zkontrolujeme ostrým nožem: musí snadno proniknout vrstvami. Pokud je již vrch zlatý a křupavý a je nutné vnitřek ještě dopéci, zakryjeme pekáč pečícím papírem.
vloženo 17.12.2016    zobrazeno 1250x    verze pro tisk

Hrášek dušený