cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brukvové zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  kedluben, 1/2  cibule, 6 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce octa, moučkový cukr, kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a očištěné brukve nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme na hrubším struhadle. Do kastrolu dáme tuk, na kterém zpěníme drobně rozsekanou cibuli, přidáme brukev, sůl, kmín, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou, vydusíme, přidáme ocet a podle chuti cukr. Můžeme také zahustit smetanou, do které zakvedláme trochu mouky. Zelí podáváme stejně jako hlávkové nebo kysané k pečenému masu smaženým karbanátkům, k pečené vodní drůbeži. Jemné mladé lístky brukví rozsekáme až nakonec a při podávání vmícháme do zelí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1183x    verze pro tisk

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Hrášek dušený

Hrášek dušený po francouzsku

Hrášek dušený po selsku

Hrášek dušený se smetanou