cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Carská nakládaná zelenina s olejem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  15 kg paprik (tlusté červené), 2  květáky, 1/2 kg mrkve, 2  celery i s listy,

Marináda: 2.15 l vody, 1.15 l octa, 315 dkg soli mořské, 150 dkg krystalového cukru, 150 dkg oleje, 2 lžíce medu, 15 g pálivé papriky, 12  bobkových listů, 8 kuliček nového koření

zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme. Zelenina se nakládá do sklenic na střídavé vrstvy. Zalijeme studenou marinádou, která se připravuje tak, že smícháme všechny suroviny a vaříme deset minut. Sklenice zavíčkujeme a uložíme do zavařovacího hrnce. Vodu uvedeme do varu. Potom se sklenice vyjmeme a obrátíme dnem vzhůru.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3668x    verze pro tisk

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Fazolky s koprem

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek

Nesterilované zelí ve sklenicích