cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čatní ze zelených rajčat

recept ze stránek www.tacos.cz
3 dávky:  2 kg zelených rajčat, sůl, 1/2 kg kyselých jablek, 1515 dkg šalotky, 1/2 lžička celerové soli, 6 sušených chilli papriček, 1/2 kg přírodního cukru, 6.3 dl jablečného octa, 4  rajčata, 2  červené papriky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelená rajčata nakrájíme na velmi tenká kolečka, osolíme a dáme je odkapat na dvě hodinky na cedník. Potom je propláchneme a promícháme v hrnci s oloupanými a na drobné kousky pokrájenými jablky, jemně nakrájenou cibulí, kořeněnou solí, hnědým cukrem a ochuceným jablečným octem. (Ochucený kořeněný ocet můžeme připravit z obyčejného přidáním celé skořice, muškátu, hřebíčků, nového koření a černého pepře. Vše přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí přecedíme.) Přidáme chilli papričky, nejlépe zabalené do gázy. Přivedeme směs k varu a necháme bublat 15 minut, nebo dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Červené či zelené papriky ogrilujeme nebo opálíme nad ohněm až do černa, ochladíme a oloupeme a zbavíme semínek. Červená rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme rajčata i papriky do hrnce a vaříme do zhoustnutí, nejméně hodinu. Vyjmeme chilli a směs nalejeme do skleniček vypláchnutých vařící vodou. Uzavřeme a sterilizujeme v hrnci zcela zalité vodou asi půl hodiny.
vloženo 06.10.2013    zobrazeno 3122x    verze pro tisk

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Fazolky s koprem

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek

Nesterilované zelí ve sklenicích