cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Korea   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí kimči

recept ze stránek www.tacos.cz
3 dávky:  1.2 kg pekingského zelí, 15 lžic soli, 1/2 bílé ředkve, 3 lžíce sladké rýžové mouky, 4  jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 1/2  jablka, 1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 lžíce krevetové pasty, 1/4 šálku chilli gochugaru, 1.15 lžíce krystalového cukru, 1/2 lžička rybí omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pekingské zelí rozkrojte podélně na čtvrtiny, odstraňte a vyhoďte tvrdé jádro. Zelí nakrájejte příčně na 2 palce široké proužky, vložte je do velké mísy. Posypte solí, zalijte 2 šálky vody. Nechte zelí stát, dokud není velmi křehké, nejméně 8 hodin.

www.tacos.cz Slijte a důkladně opláchněte, jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. V čisté míse smíchejte zelí a bílou ředkev (daikon) nakrájenou na julienne nudličky, dejte stranou. V malém hrnci prošlehejte mouku s 1 šálkem vody. Za častého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, asi 5 minut. V kuchyňském robotu rozmixujte nahrubo nakrájenou zelenou cibulku, česnek, červené jablko, zázvor a krevetovou pastu, dokud se rovnoměrně nepromísí. Pulsem vmíchejte moučnou pastu, chilli gochugaru, cukr a rybí omáčku. Shrňte na zelnou směs, rukama míchejte, dokud se zelenina dobře nepropojí. Naplňte do horkých (sterilizovaných) dvoušálkových zavařovacích sklenic. Přikryjte víčky, zašroubujte. Nechte stát při pokojové teplotě, dokud nezačnou bublat, přibližně 24 hodin. Po jednom dni sklenice otevřete, aby mohly uniknout plyny, znovu je uzavřete a uložte do chladničky na nejméně 48 hodin. Pro dosažení nejlepší chuti podávejte po 1 týdnu a spotřebujte do 1 měsíce.

vloženo 27.11.2021    zobrazeno 558x    verze pro tisk

Fazolky s koprem

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek