cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Domácí kimči

Fazolky s koprem

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  

Na třílitrovou sklenici: 2 kg okurek nakládaček, 1.15 l vody, 15 dkg soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 3 dkg moučkového cukru,  špetka kyseliny vinné, několik listů černého rybízu a višní, několik snítek kopru, 3  bobkové listy, několik koleček křenu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Okurky namočíme do vody, kartáčkem je omyjeme, opláchneme, a pokud je chceme mít hotové opravdu rychle, propícháme je na několika místech jehlicí. Skládáme je do sklenice a prokládáme omytými listy a kořením. Zalijeme je připraveným nálevem (bud horkým, nebo studeným) tak, aby byly ponořeny, a zajistíme vzpěrami z tenkého dřeva (nejlépe bukového). Sklenici pokryjeme utěrkou, připevníme gumičkou a uložíme do teplé místnosti. Za několik dní začnou okurky kvasit. Nálev se bíle zabarví. Po pěti dnech přeneseme okurky do chladnější místnosti a necháme je ještě asi 14 dní až měsíc dokvasit. Takto připravené okurky musíme brzy spotřebovat a stále je udržovat v nálevu. Stejně můžeme nechat vykvasit papriky, zalijeme však jen nálevem připraveným svařením vody s cukrem a solí, abychom neovlivnili chuť paprik.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 11013x    verze pro tisk

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek