cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Fazolky s koprem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Houby mléčně kvašené

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg čerstvých hub,

roztok na ovaření: 2 l vody, 2 lžíce octa, 1/2 lžička soli,

nálev: 1/2 l vody, 4 dkg soli, 1.15 dkg moučkového cukru, 1/2 lžíce bílého jogurtu nebo acidofilního mléka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné houby nakrájíme na větší kusy a 5 - 8 minut vaříme v roztoku, který tvoří voda, ocet a sůl. Předvařené houby ochladíme studenou vodou a necháme okapat, poté je naklademe do soudku nebo sklenice a zalijeme nálevem, do kterého přimícháme lžíci zákvasu. Může to být jogurt nebo acidofilní mléko. Nálev si připravíme předem tak, že převaříme vodu, sůl a cukr. Zalité houby uzavřeme víkem s tzv. vodním uzávěrem. Ve sklenicích nám pod hladinou houby udržuje dřevěná pružina.. Houby necháme kvasit 2 - 3 týdny při teplotě 18 °C. Odpařený nálev doplňujeme vychlazenou převařenou vodou. Při správném zakvašení nám houby vydrží nejméně půl roku uskladněné v chladnějším místě.

www.tacos.cz K tomuto způsobu konzervace používáme libovolné druhy hub, zejména však ryzce, holubinky a lišky. Kvašené houby používáme do polévek, omáček a samy o sobě jsou velmi chutné a tak se dají použít jako příloha k masům a různým jídlům.

vloženo 27.09.2007    zobrazeno 4276x    verze pro tisk

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek

Nesterilované zelí ve sklenicích