cpt. Cook
 

Arabské pikantní zelí kvašené

Carská nakládaná zelenina s olejem

Cibulová marmeláda

Cukety nakládané v oleji

Čalamáda

Čatní ze zelených rajčat

Červená řepa

Červená řepa po česku

Červená řepa po rusku

Domácí kimči

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Fazolky s koprem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  180 dkg fazolových lusků, 6 stroužků česneku, 1/2 šálek kopru, 2 lžíce koprového semínka, 1/2 lžíce celého pepře, 4 šálky vinného octa, 2 šálky vody, 1/4 šálku krystalového cukru, 2 lžíce soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolové lusky omyjeme, odřízneme konec se stopkou i špičku z opačného konce. Připravíme si zavařovací skleničky, do kterých půjde naskládat fazolky na výšku, a vypláchneme je vřící vodou. Lusky ořežeme tak, aby byly asi o 2.5 cm kratší, než je výška skleniček, a naskládáme je do nich natěsno. Prokládáme plátky česneku, čerstvým koprem, semínky kopru a kuličkami černého pepře.

www.tacos.cz Svaříme nálev složený z vinného octa, vody, cukru a soli. Ještě horkým nálevem zalejeme fazolky, asi centimetr pod okraj. Osušíme okraj sklenic a zavíčkujeme je. Zavařujeme ponořené do vody asi 15 minut, po vypnutí plamene necháme dojít ještě 5 minut a potom skleničky vyjmeme, osušíme a necháme do druhého dne vychladnout. Pokud víčko drží, můžeme je skladovat až jeden rok.

vloženo 07.09.2014    zobrazeno 2125x    verze pro tisk

Houby mléčně kvašené

Houby naložené v čisté vodě

Kořeněné kvašené okurky

Kořeněné sterilované okurky

Květák se zázvorem

Kysané zelí po česku

Mléčné kvašené okurky (rychlokvašky)

Mražené houby

Nakládaná tykev na způsob okurek