cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Bhindi masala with tomato tarka
(Smažená okra na račatové omáčce)

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg čekankových puků, sůl, 1/4  citrónu, 1/2 šálek smetany, 2  vejce, 15 dkg másla, 1/2 lžička hladké mouky, 3 dkg tvrdého sýra,  špetka muškátového oříšku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné čekankové puky podlijeme osolenou vroucí vodou, do které přidáme kolečko citrónu. Krátce je podusíme, ocedíme a necháme okapat. Do ohnivzdorné misky skládáme čekankové puky tak, aby jeden šel kořenem k pravé a druhý k levé ruce. V šálku smetany rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, mouku a polovinu rozpuštěného másla. Tímto těstíčkem přelijeme čekankové puky, navrch je pokropíme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Krátce je zapečeme v troubě, až vejce ztuhnou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2934x    verze pro tisk

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem