cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Česneková kuřecí křidélka

Pollo al ajillo

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  12  kuřecích křídel, 6 lžic olivového oleje, 10 stroužků česneku, 1/2  bobkový list, 1.15 dl suchého sherry, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polovinu česneku lehce zmáčkneme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Olej rozpálíme v hluboké pánvi a plátky česneku v něm osmažíme dozlatova, dáme pozor, aby nezhnědly a nezhořkly, pak je vyjmeme a odložíme. Do oleje naskládáme kuřecí křidélka zbavená konečků a rozdělená v kloubu a pomalu je smažíme ze všech stran, obložíme neloupanými stroužky. Když zezlátnou, přidáme na pánev bobkový list, sherry, posolíme a opepříme. Pokračujeme v pomalém vaření, dokud se všechna tekutina neodpaří a křidélka nezačnou opět prskat. Potom je rychle podáváme posypaná sekanou petrželkou a osmaženými kousky česneku.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 1918x    verze pro tisk

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)