cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marinované švestky v sušené šunce

Ciruelas pasas con jamón

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  4  sušené švestky, sherry, 4 plátky šunky - španělské jamón serrano, olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Švestičky se dají předem nejméně 24 hodin marinovat do sherry. Ze šunky (nebo třeba anglické slaniny) naříznete na délku plátky (zhruba 2-3 cm široké), do nich zamotejte nacucanou rozměklou švestičku. Celou rolku proklejte párátkem a udělejte ze všech stran na pánvi - velice zvolna, malý plamen, troška olivového oleje (pokud děláte jen ze slaniny, možno ho vynechat). Servíruje se teplé.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2594x    verze pro tisk

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)