cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Flamenco vejce
(Huevos a lo Flamenco)

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Španělsko   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Tapenade de higos y aceitunas

Tapenáda z fíků a oliv

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 šálek fíků, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce koňaku, 2 lžičky rozmarýnu, 1/4 lžičky chilli, 2/3 šálku černých oliv, 3 lžíce zelených oliv, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 8 dkg kozího sýra, 6 lžic vlašských ořechů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Najemno nasekané fíky dejte na pánev a zalijte bílým vínem a půl šálkem vody, směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Vmíchejte olej, koňak, sušený rozmarýn, chilli podle chuti, nahrubo rozmixované černé či kalamata olivy, zelené olivy, utřený česnek, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a dejte ji přes noc do chladničky.

www.tacos.cz Kozí sýr nakrájejte na plátky a přendejte na talíř. Na kozí sýr rozetřete tapenádu a posypte ji opraženými vlašskými ořechy. Podávejte s chlebem a krekry.

vloženo 18.05.2023    zobrazeno 335x    verze pro tisk

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)