cpt. Cook
 

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Baba Ganuş
(Lilkové pyré)

Baskická tortilla
(Tortilla de patata)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)

Česneková kuřecí křidélka
(Pollo al ajillo)

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Flamenco vejce

Huevos a lo Flamenco

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  3.215 dl rajčatové omáčky, 10 dkg šunky, 8  vajec, 2 lžíce povařeného zeleného hrášku, 1/2  červená paprika (nakrájet na tenké proužky), chorizo salám nakrájený na plátky, 8  chřestu (špičky), sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé zapékací misky vytřeme olejem a rozdělíme do nich rajčatovou omáčku (viz recept palive-brambory). Přidáme trochu na kostičky nakrájené šunky. Do každé misky rozbijeme jedno vejce. Na ně naklademe pár hrášků a křížem krážem tenké nudličky červené papriky. Na kraj pak kolečko chorizo salámu, doprostřed chřestovou špičku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, asi na 200 °C, dokud bílek neztuhne, ale žloutek je uvnitř stále tekutý, asi 8 minut.
vloženo 22.02.2012    zobrazeno 2190x    verze pro tisk

Krokety rozličné
(Croquetas variadas)

Marinované švestky v sušené šunce
(Ciruelas pasas con jamón)

Masové kuličky v mandlové omáčce se šafránem
(Albóndigas con salsa de almendras y azafrán)

Pálivé brambory
(Patatas bravas)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Tortilla Española

Venkovský bramborový salát
(Ensalada campera)