cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibule zapečené s modrým sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  cibule, 11/2 dkg řapíkatého celeru, 17 dkg rokfóru nebo gorgonzoly, 15 dkg strouhanky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky čerstvě nasekaného tymiánu, 1/2 lžíce zelené petrželky také nasekané, 1/2  vejce, 7 dkg nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce olivového oleje (možno použít olej z rajčat), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrólku přivedeme k varu osolenou vodu, dáme do ní povařit cibule ve slupce asi na 10 minut. Potom vodu slejeme a cibule po ochlazení rozkrojíme příčně na poloviny, oloupeme je a seřízneme vršky, aby půlky mohly stát. Vnitřek lžičkou vydlabeme, ale stěny ponecháme silné, půlky cibulí klademe do olejem vytřené zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 160 °C.

www.tacos.cz Nasekáme vydlabané vnitřky cibulí. Nadrobno nakrájíme očistěný celer a obojí na lžíci oleje necháme na pánvi spolu osmahnout a změknout. Přidáme do směsi nadrobený nebo nasekaný sýr, strouhanku, nadrobno posekaný česnek, bylinky a rozšlehané vajíčko. Dobře promícháme, osolíme, dochutíme čerstvě mletým pepřem a nakonec přidáme (opražené) vlašské ořechy. Rozdělíme náplň do cibulí a přikryjeme je hliníkovou fólií. Dáme asi na 25 minut do trouby, potom odkryjeme, zakapeme olivovým olejem a necháme péci ještě asi půl hodiny, dokud nejsou upečené, občas je v průběhu postříkame olejem.

vloženo 30.08.2013    zobrazeno 1228x    verze pro tisk

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami

Chřest zapékaný