cpt. Cook
 

Asparagi alla milanese
(Milánský chřest)

Cibule na smetaně

Cibule plněná

Cibule s vejci

Cibule zapečené s modrým sýrem

Cibulové závitky

cuketkova spálená cibule

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holandský gratinovaný chřest se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zeleného chřestu, sůl, 1/2 špetka moučkového cukru, 1/2 lžička másla, 12.15 dkg goudy, 1/8 l šlehačky, muškátový květ, mletý pepř, worcestrová omáčka,  trochu zelené petrželky,

Holandská omáčka: 1/2 špetka soli, bílý pepř, 1/2 lžíce bílého vína, 3  žloutky, 215 dkg másla, citrónová šťáva

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupaný chřest zbavený dřevnatých konců vaříme 12 minut ve slané vodě s máslem a špetkou cukru. Sýr nastrouháme a polovinu přidáme do šlehačky ušlehané dotuha. Připravíme holandskou omáčku a vmícháme do ní smetanu se sýrem a vše ochutíme muškátem, solí, pepřem a worcestrem. Do nákypové formy vložíme okapaný chřest, zalijeme jej omáčkou, posypeme zbývajícím sýrem, zapečeme v grilu a posypeme petrželkou. Podáváme s vařenými brambory a šunkou.

www.tacos.cz Holandská omáčka: ze špetky soli a bílého pepře, bílého vína a žloutků ušleháme nad vodní lázní krém, do nějž pak za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Nakonec omáčku dochutíme citrónovou šťávou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2508x    verze pro tisk

Chřest na maďarský způsob

Chřest Napoleon

Chřest po maďarsku

Chřest po vídeňsku

Chřest s frankfurtskou zelenou omáčkou

Chřest s jemnou omáčkou

Chřest s octem

Chřest vařený

Chřest vařený

Chřest vařený po polsku

Chřest vařený s dušenými houbami

Chřest zapékaný