cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Citronová rýže s mátou
(Riso al limone e menta)

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí drůbky s rýží

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  husí droby, kořenová zelenina, několik kuliček celého pepře, rýže, husí sádlo, husí játra, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Husí drůbky se připravují hlavně na podzim, když se blíží den sv. Václava a když se na trhu vyskytují krmné husy prvotřídní jakosti. V této době je jejich maso nejlepší, nejchutnější a nejbohatší na živiny. Proto i na drůbkách je hodně masa, z kterého dušením nebo vařením získáme výtečný rosolovitý vývar. Smícháme-li drůbky s rýží, dostaneme rizoto z drůbků.

www.tacos.cz Připravíme-li je tak, jak je zde popsáno, je to opravdu sváteční pochoutka. Na kousky nakrájené drůbky uvaříme ve slané vodě se zeleninou a s několika zrnky pepře. Scezeným vývarem podlijeme rýži, kterou jsme předtím opražili na troše husího sádla. Jakmile se šťáva vyvařila a rýže změkla, vložíme do ní kousky uvařených drůbků, s nimiž rýži ještě malou chvíli podusíme. Pak rýži i s drůbky vyklopíme do hluboké porcelánové mísy. Musíme ovšem dávat pozor, aby se nám rýže nerozvařila a aby se jednotlivá zrnéčka od sebe dobře oddělovala. Do pokrmu můžeme zamíchat trochu tlučeného pepře. Obzvlášť upozorňuji na husí žaludek, který se vaří dost dlouho a na který proto musíme dávat zvlášť pozor. Rozkrájíme jej na co možná nejvíce malých kousků. Uděláme dobře, dáme-li mezi drůbky do rýže také srdce.

www.tacos.cz Rýži na míse na povrchu polijeme trochou husího sádla (nanejvýš jednou lžící) a posypeme křehkými dobře vypečenými husími škvarky. Navrch klademe plátky do zlatova upečených husích jater, chceme-li také kousky upečené husí krve. Drůbky s rýží můžeme připravit i tak, že z drůbků připravíme nejdříve perkelt, který pak smícháme se zvlášť dušenou rýží.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5020x    verze pro tisk

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek