cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená ryba s krémovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra nebo jakákoliv jiná ryba, 1/2 šálek kořenové zeleniny (nakrájené na plátky), 1/2 lžíce másla, sůl,

Na omáčku: 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce másla, 10 dkg šunky nebo vařeného uzeného masa, 1.15 lžíce hladké mouky, vývar, 1/2 dl bílého vína, 1/2 dl smetany, 1/2 šálek žampiónů, zelená petrželka, 1/2  rajče na ozdobu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na máslo vložíme zeleninu, slabě osmahneme a opečeme plátky osolené ryby. Pak mírně podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Na míse přelijeme rybu omáčkou, obložíme dílky oloupaných rajčat a ozdobíme snítkami petrželky.

www.tacos.cz Příprava omáčky: na másle dusíme jemně pokrájenou cibuli a pokrájenou šunku. Oboje nesmí zhnědnout. Zaprášíme moukou a opražíme. Přilijeme vývar a smetanu a osolíme. Později přilijeme víno a povaříme. Omáčku necedíme.

www.tacos.cz Obměna: do omáčky přidáme na másle a petrželce podušené žampióny.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2198x    verze pro tisk

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku