cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr po anglicku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra (i s játry), sardelová pasta, 10 dkg másla, 1/2 šálek vývaru, 1/2  cibule, citrón, 4  rajčata, 1/2 lžičky karí koření, sůl,  špetka mletého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 2 lžíce zelené petrželky, 1/2 dl červeného vína těžšího (portského)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kapra rozporcujeme a dílky osolíme, opepříme, obalíme v rozsekané petrželce. Opečeme na polovičce másla zprudka po obou stranách, podlijeme vývarem a pokapeme citrónovou šťávou. Na druhé části másla osmahneme pokrájenou cibuli, koření karí, přidáme rozkrájená rajčata, kapří játra, trochu sardelové pasty, okořeníme muškátovým květem, petrželkou a zalijeme vínem. Přidáme šťávu z dušeného kapra, omáčku prolisujeme sítem a nalijeme na porce kapra. Podáváme s chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5338x    verze pro tisk

Kapr po provensálsku