cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr pečený se sardelovým máslem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra, sůl, citrón, sardelová pasta, 15 dkg másla, 1/2 menší cibule, 1/2  rohlík, 1/8 l kysané smetany (nemusí být)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce kapra osolíme po obou stranách. Na vrchní straně uděláme zářezy a do každého vložíme půl plátku citrónu bez jader. Na kastrole rozehřejeme polovinu másla, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zbytek másla smícháme se sardelovou pastou a potřeme tím povrch. Z rohlíku skrojíme kůrku, ustrouháme a posypeme touto vláčnou strouhankou porce kapra a opět pokapeme máslem s cibulovou šťávou z pánve. Pečeme za mírného podlévání vývarem nebo vodou asi 15 - 20 minut. Porce složíme na mísu, šťávu procedíme a podáme v malém omáčníku.

www.tacos.cz Obměna: Při pečení podléváme kyselou smetanou místo vývaru.

www.tacos.cz Příloha: brambory sypané petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2122x    verze pro tisk

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku