cpt. Cook
 

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Flammekueche à l'Alsacienne

Alsaské flambované koláče

recept ze stránek www.tacos.cz
2 plechy:  4 dkg kvasnic,  špetka moučkového cukru, 2.15 dl vody, 150 dkg hladké mouky, sůl,

Na obložení: 4  cibule, 2 lžíce másla, 40 dkg slaniny bez kůže, 3 lžíce crème fraîche nebo plnotučné zakysané smetany

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozdrobte droždí a do velké mísy nalijte vlažnou vodu s cukrem, přidejte půlku mouky a vše zpracujte na tekuté těsto. Trochou mouky je poprašte a přikryjte utěrkou. Na teplém místě nechte asi 30 minut kynout. Do předkynutého těsta přidejte zbytek mouky a zpracujte zamoučenýma rukama, až se těsto přestane lepit. Pak mísu opět přikryjte a nechte kynout při pokojové teplotě další půl hodiny, až zdvojnásobí svůj objem. Vymažte plechy tukem, těsto rozdělte, rozválejte je a naneste na plechy. Těsto můžete případně 5 minut předpéci a pak vyjmout z trouby.

www.tacos.cz Na obložení očistěte cibule a nakrájejte na tenká kolečka. Na pánvi rozpalte máslo a při mírném ohni cibuli asi 5-10 minut smažte, až zesklovatí. Pánev sejměte z ohně. Slaninu nakrájejte na tenké proužky (popřípadě ji nechte asi 2 minuty povařit). Pak namažte na těsto crème fraîche a navrch rozložte slaninu a cibuli. Koláče jeden po druhém pečte dole v troubě dokřupava asi 10-15 minut a pak pod grilem nechte několik minut ožehnout (flambovat), až vrchní kousky cibule ztmavnou. Plech vytáhněte z trouby, flambované koláče hned nakrájejte na porce a podávejte.

www.tacos.cz Příloha: bílé sylvánské, ryzlink nebo pinot blanc

vloženo 04.07.2007    zobrazeno 2898x    verze pro tisk

Focaccia

Focaccia plněná čekankou s buvolí ricottou

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem