cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapustová z růžičkové kapusty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg růžičkové kapusty, 1/2 kostka slepičího bujónu, 1/8 l šlehačky,  špetka moučkového cukru, karí koření,  špetka muškátového květu,  špetka soli, 1.3 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v horké vodě spolu s kostkou bujónu. Po 10 minutách varu polovinu kapustiček cedníkem vyjmeme a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka a prolisujeme nebo rozmixujeme do vývaru. Do takto připravené polévky přidáme smetanu, ochutíme ji trochou cukru, karí, muškátového květu a soli a prohřejeme. Již nevaříme. Do polévky přidáme nedovařenou kapustu, ochutíme petrželkou, a je-li třeba, ještě prohřejeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3315x    verze pro tisk

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)