cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

Katalánská polévka po vesnicku

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kopřivová minestra

Minestra di ortica

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kopřiv, 1/2 l zeleninového vývaru, 15 dkg másla, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce škrobové moučky, krutonky nebo toastový chléb
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy kopřiv po důkladném omytí povařte 5 minut v pár lžících osolené vody, aby změkly a ztratily palčivost. Pak z nich vymačkejte vodu a nadrobno je posekejte. Přidejte je do hrnce na rozpuštěné máslo, krátce orestujte a zalijte škrobem rozmíchaným v půl hrnku vody. Nakonec přidejte vývar a vše povařte. V polévkové míse rozšlehejte žloutek, přidejte krutonky, zalejte horkou polévkou a hned podávejte.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1008x    verze pro tisk