cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kopřivová minestra

Minestra di ortica

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kopřiv, 1/2 l zeleninového vývaru, 15 dkg másla, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce škrobové moučky, krutonky nebo toastový chléb
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy kopřiv po důkladném omytí povařte 5 minut v pár lžících osolené vody, aby změkly a ztratily palčivost. Pak z nich vymačkejte vodu a nadrobno je posekejte. Přidejte je do hrnce na rozpuštěné máslo, krátce orestujte a zalijte škrobem rozmíchaným v půl hrnku vody. Nakonec přidejte vývar a vše povařte. V polévkové míse rozšlehejte žloutek, přidejte krutonky, zalejte horkou polévkou a hned podávejte.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1570x    verze pro tisk

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka
(Zuppa di ortiche)

Krémová celerová polévka

Krémová cibulová polévka
(Soupe à la crème d'oignon)

Krémová kari polévka s nudlemi

Krémová polévka

Krémová polévka z brambor

Krémová polévka z celeru

Krémová polévka z chřestu

Krémová polévka z tykve

Krémová polévka z tykve a masového vývaru

Krémová polévka z tykve a rajčat

Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu

Krémová se sýrem

Krémová z černého kořene

Krémová z tykve a rajčat

Kroupová zeleninová

Kulajda