cpt. Cook
 

Chřestový krém

Chřestový krém

Chřestový krém

Japonská tykvová polévka

Jarní polévka

Jarní polévka

Jarní polévka z mladých kopřiv

Jarní šťovíková polévka
(Tavaszi leves)

Kapustová polévka

Kapustová polévka s houbovým svítkem

Kapustová polévka s párky

Kapustová polévka s těstovinami

Kapustová s toasty

Kapustová z růžičkové kapusty

Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty

Karotková polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Katalánská polévka po vesnicku

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - středních válečků, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 20 dkg zelených fazolových lusků, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2  brambora, 1/2 malá tykev, 2 zralá rajčata, 1/2 l lehkého masového vývaru, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka bazalky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, mrkev a celer se slaninou, nakrájenou na nudličky. Pak přidáme brambor a malou dýni (neloupanou), nakrájené na kostičky, a pokrájené fazolky. Potom přilijeme teplý vývar, přidáme krájený česnek, bazalku a petrželku a rajčata, pokrájená na kousky, oloupaná a zbavená semínek. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni. Polévka musí být hustá, ale dostatečně tekutá. V případě potřeby přidáme teplou vodu.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat a vhodíme do kastrolu se zeleninou. Dobře promícháme a necháme povařit několik minut, aby těstovina dostala tu správnou chuť. Podáváme v polévkové míse (se strouhaným sýrem zvlášť, chceme-li).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1254x    verze pro tisk

Kerblíková polévka

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)