cpt. Cook
 

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kopřivová polévka

Zuppa di ortiche

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  30 dkg čerstvých kopřiv, 24 dkg brambor, 1.2 l vývaru, sůl, mletý pepř, máslo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Stonky mladých čerstvých kopřiv opatrně odkrojíme, listy důkladně propláchneme. Chceme-li se při krájení vyhnout žahavým bodlinkám, můžeme listy na pár vteřin spařit. Kopřivy velmi jemně nasekáme, brambory nakrájíme na kolečka. Obojí vložíme do hrnce vřícího vývaru (osolené vody) a potom pomalu necháme bublat pod pokličkou asi 20 minut. Můžeme podávat přímo nebo ještě vše rozmixujeme. Před podáváním ochutíme troškou másla, smetany a mletého pepře.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 178x    verze pro tisk

Krémová celerová polévka

Krémová cibulová polévka
(Soupe à la crème d'oignon)

Krémová polévka

Krémová polévka z brambor

Krémová polévka z celeru

Krémová polévka z chřestu

Krémová polévka z tykve

Krémová polévka z tykve a masového vývaru

Krémová polévka z tykve a rajčat

Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu

Krémová se sýrem

Krémová z černého kořene

Krémová z tykve a rajčat

Kroupová zeleninová

Kulajda

Květáková polévka

Květáková polévka