cpt. Cook
 

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka
(Zuppa di ortiche)

Krémová celerová polévka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémová cibulová polévka

Soupe à la crème d'oignon

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  12 dkg másla, 1/2 kg cibule, 1/2  bobkový list, 10 cl suchého vermutu bianco, 1/2 l kuřecího vývaru nebo zeleninového, 1.15 dl smetany, citrónová šťáva, 1/2 lžička soli, mletý pepř, pažitka a krutony na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpustíme 2/3 másla ve velkém kastrolu. Pětinu cibule si odložíme a zbytek nakrájený na plátky přihodíme na máslo spolu s čerstvým bobkovým listem. Promícháme, aby se spojila s máslem, zakryjeme a dusíme 30 minut na velmi mírném ohni. Cibule musí změknout, ale ne zhnědnout. Přidáme vermut, zvýšíme teplotu a necháme vařit, dokud se tekutina odpaří. Potom přidáme vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, plamen snížíme a dusíme 5 minut. Necháme chvíli vychladnout, odstraníme bobkový list a rozmixujeme na hladké pyré.

www.tacos.cz Zbývající cibuli na zbytku másla pomalu necháme pod pokličkou změknout, potom odkryjeme a necháme trošku zezlátnout. Do polévky přidáme smetanu a necháme ji v ní prohřát, už bez vaření. Dosolíme, dokořeníme a podle chuti můžeme přidat i citrónovou šťávu. Přidáme zvlášť smaženou cibuli a promícháme ji 2 minuty v polévce, pak nalejeme do polévkové mísy, posypeme krutony, ozdobíme nasekanou pažitku a podáváme.

vloženo 24.07.2011    zobrazeno 5923x    verze pro tisk

Krémová kari polévka s nudlemi

Krémová polévka

Krémová polévka z brambor

Krémová polévka z celeru

Krémová polévka z chřestu

Krémová polévka z tykve

Krémová polévka z tykve a masového vývaru

Krémová polévka z tykve a rajčat

Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu

Krémová se sýrem

Krémová z černého kořene

Krémová z tykve a rajčat

Kroupová zeleninová