cpt. Cook
 

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapustový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kapusty, 4  vejce, 10 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 3 lžíce smetany, 2 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a umeleme na masovém strojku. Z poloviny tuku a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku, kterou zředíme smetanou a vývarem z kapusty, a uvaříme hustou omáčku. Do omáčky přidáme umletou kapustu, postupně zamícháme žloutky, sůl, koření, nakonec z bílků pevný sníh, a je-li třeba, trochu strouhanky. Misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a dáme do vyhřáté trouby na dvacet minut zapéci. Podáváme se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1339x    verze pro tisk

Kapustový nákyp se salámem

Kapustový prejt

Karbanátky z kapusty a sýra

Na pánvi připravená růžičková kapusta s chorizem a sýrem manchego

Pečená růžičková kapusta s jablečno-třešňovou zálivkou

Růžičková kapusta s holandskou omáčkou

Růžičková kapusta se strouhankou

Růžičková kapusta smažená na špízu

Růžičková kapusta zapečená s masem

Růžičková kapusta zapečená s vejci

Růžičková kapusta zapečená v sýrové omáčce

Smažená kapusta

Špagety s růžičkovou kapustou

Těstoviny s kapustovým pestem

Zapečené kapustičky