cpt. Cook
 

Kapustový nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapustový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velká kapusta, 10 dkg másla, 4  vejce, 3  housky, sůl, muškátový květ nebo pepř, 1/2 šálku mléka, 115 dkg uzeného masa, strouhanka na vysypání mísy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ji dobře okapat, nebo vodu vytlačíme a kapustu nahrubo usekáme. Housky ustrouháme a pokropíme mlékem, které necháme trochu vsáknout. Strouhanka nesmí být kašovitá, jen zvlhlá. Máslo utřeme se žloutky, přidáme navlhčenou housku, usekanou kapustu, na malé kostičky pokrájené vařené uzené maso, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Hlubší zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a směs do ní urovnáme. Pečeme asi 20 - 30 minut.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory nebo jako přílohu k pečením.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2408x    verze pro tisk

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp se salámem

Kapustový prejt

Karbanátky z kapusty a sýra

Na pánvi připravená růžičková kapusta s chorizem a sýrem manchego

Pečená růžičková kapusta s jablečno-třešňovou zálivkou

Růžičková kapusta s holandskou omáčkou

Růžičková kapusta se strouhankou

Růžičková kapusta smažená na špízu

Růžičková kapusta zapečená s masem

Růžičková kapusta zapečená s vejci

Růžičková kapusta zapečená v sýrové omáčce

Smažená kapusta

Špagety s růžičkovou kapustou

Těstoviny s kapustovým pestem

Zapečené kapustičky