cpt. Cook
 

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp se salámem

Kapustový prejt

Karbanátky z kapusty a sýra

Růžičková kapusta s holandskou omáčkou

Růžičková kapusta se strouhankou

Růžičková kapusta smažená na špízu

Růžičková kapusta zapečená s masem

Růžičková kapusta zapečená s vejci

Růžičková kapusta zapečená v sýrové omáčce

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažená kapusta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka kapusty, sůl, 2  vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání,

Na omáčku Villeroi: 1.15 lžíce másla, 1/2 menší cibule, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 šálek žampiónů, 1/2 šálku šunky nebo vařeného uzeného masa, 1/2  žloutek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve připravíme omáčku: na třetině másla zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme drobně usekané houby, petrželku a podusíme do měkka. Ze zbylého másla uděláme světlejší jíšku, zalijeme trochou vývaru nebo mléka a vymícháme na husto. Do polovychladlé kaše přidáme žloutek, podušené houby, drobně pokrájenou šunku, osolíme a dobře promícháme.

www.tacos.cz Kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě ne zcela do měkka. Necháme ji okapat nebo vodu vytlačíme. Vykrojíme košťál a listy složíme na sebe tak, aby tvořily oválný řízek. Poprášíme každý řízek hladkou moukou a obalíme v připravené omáčce po obou stranách, nebo omáčkou řízky nožem potřeme. Položíme je na prkénko posypané jemnou strouhankou a necháme asi 1/2 hodiny oschnout. Pak řízky obalujeme v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a hned je smažíme. Hotové klademe na papírové ubrousky k okapání oleje, na míse je potřeme máslem.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželkou a saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1628x    verze pro tisk

Zapečené kapustičky