cpt. Cook
 

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  přední díl králíka a vnitřnosti, 1/2  citrónu, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžička škrobové moučky, olej na smažení,

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1/2 větší cibule, 1/2 lžička octa, 1/2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 šálek vývaru, 1/2  badyán, několik zrnek celého pepře, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, 1/2 špetka wei-su, sůl, bambusový výhonek, mandle na posypání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Přední maso králíka dobře opereme a rozdělíme na menší díly. Přidáme krájené srdce a plíce. Spaříme vařící vodou, osušíme a vložíme do porcelánové mísy. Zakápneme citrónem a trochou vína. Dáme do chladna na 2 hodiny odležet.

www.tacos.cz Mezitím si připravíme omáčku z vína. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme tenké nudličky máčeného zázvoru a cukr. Po chvilce míchání zastříkneme octem, vínem, sójovou omáčkou a dolijeme vývarem. Přidáme hvězdičku badyánu, zrnka pepře, kousek citrónové kůry a povaříme. Omáčku podle potřeby ochutíme solí, wei-su a zahustíme máčeným škrobem.

www.tacos.cz Připravené kousky králičího masa lehce poprášíme škrobem, prudce osmahneme na rozpáleném oleji do světle zlatova a vložíme do hluboké porcelánové mísy. Zalijeme zcezenou omáčkou. Ve vodní lázni pak povaříme do měkka. Hotový pokrm posypeme sekanými mandlemi a jemně krájeným bambusem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2094x    verze pro tisk

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou

Králík s rajčaty

Králík s rajčaty