cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík po cikánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  králík, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička mleté papriky, 3  feferonky, sůl, 20 dkg moravské klobásy, 1/2 sklenka sterilovaného leča, 10 dkg slaniny, 4  brambory, 1/2  pórek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Část slaniny, asi polovinu, nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek, nasekané feferonky, krátce podusíme, přidáme mletou papriku, podlijeme a do vařícího základu vložíme naporcovaného králíka. Dusíme téměř doměkka. Asi 20 minut před dokončením vložíme na plátky nakrájenou klobásu a syrové brambory, vše zalijeme lečem a necháme v troubě dopéci doměkka. V průběhu pečení přeléváme králíka výpekem. Hotového králíka podáváme přelitého směsí, ve které jsme ho připravovali. Zdobíme jemně sekaným pórkem. Vhodná příloha je černý chléb nebo opečené brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3067x    verze pro tisk

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou