cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík po židlochovicku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  králík, 115 dkg másla, 2  mrkve, kousek celeru, 115 dkg zeleného hrášku, 1/2 lžíce mleté papriky, 2 dl smetany, 3  cibule, 10 dkg šunky, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce kečupu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka naporcujeme a osolíme. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, podlijeme vývarem z mrkve a celeru (které jsme uvařili zvlášť ve vodě). Přidáme koření, kečup a do tohoto základu vložíme porce králíka. Podusíme doměkka, pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, šunku, vložíme hrášek a dochutíme. Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky nebo rýže.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2548x    verze pro tisk

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou