cpt. Cook
 

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou

Králík s rajčaty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík s rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králíka nebo králičí předek, 1/2  cibule, 2 lžíce tuku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 l smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, citrónová kůra, hřebíček, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozděleného králíka osolíme a opečeme na rozpáleném omastku se zpěněnou cibulí. Zakryjeme a dusíme, když je měkký, zaprášíme jej moukou a necháme zasmahnout. Potom přidáme protlak z rajčat, podle potřeby vody, cukru, citrónové kůry, trochu hřebíčku. Šťávu necháme buď přírodní, nebo ji zatřepeme ještě kyselou smetanou.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Králík s rajčaty a nudle nebo knedlíky, salát. Maso bílkovinami živí, přikrm sytí a salát chrání zdraví. Není-li salát, je třeba podat aspoň zeleninovou polévku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1388x    verze pro tisk