cpt. Cook
 

Králík s rajčaty

Králík s rajčaty

Králík smažený

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Králík v balíčku po provensálsku

Králík v červeném zelí

Králík v houbové omáčce

Králík v rajčatové směsi

Králík z Provence

Králík zadělávaný

Marinády na králičí maso

Marinovaný smažený králík

Meranské králičí stehno

Parmské králičí řízky

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Paštika z králíka s pomerančovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vařeného králíka, 215 dkg anglické slaniny, 1/2  cibule, 2  vejce, 1/2  žloutek, mletý pepř, sůl, 1/2 dl šlehačky, 2 lžíce strouhanky, vepřové sádlo na vymaštění formy, 20 dkg anglické slaniny - tenké plátky na vyložení formy,

pomerančová omáčka: 4  pomeranče, 2 lžíce krystalového cukru, 4  hřebíčky, badyán, 1/2 špetka soli, 1/2 špetka chilli, mletý zázvor, 15 cl koňaku nebo brandy, 15 dkg másla

zkopírováno z http://www.tacos.cz Přední část králíka a/nebo hřbet uvaříme asi hodinu v zeleninovém vývaru doměkka. Vývar potom přecedíme a použijeme na polévku, maso po vychladnutí obereme z kostí a dvakrát najemno pomeleme na masovém strojku spolu s oloupanou cibulí a větší polovinou slaniny. Zbylou část slaniny nakrájíme na kostičky a vypražíme na pánvi. Potom ji přimícháme k mletému masu. Dále přidáme vajíčka, smetanu, strouhanku, trošku mletého pepře a sůl. Důkladně vše promíchame. Formu na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší, několikrát sklepneme, aby uvnitř nezůstaly vzduchové bubliny, zakryjeme i shora slaninou a pečicím papírem nebo alobalem a pečeme položené v pekáči ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 165 °C asi 80 minut.

www.tacos.cz Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a krájíme na porce, podáváme s pomerančovou omáčkou nebo brusinkami, různými druhy chutney, bílým chlebem nebo toasty.

www.tacos.cz Pomerančová omáčka: Z pomerančů vymačkáme šťávu. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou, mícháme, až se karamel rozpustí, přidáme celé hřebíčky, mletou skořici, badyán a redukujeme. Když tekutina zhoustne, dochutíme špetkou soli, chilli, mletým zázvorem a koňakem. Krátce provaříme až do konzistence řídkého medu, odstavíme a pro zhoustnutí vmícháme už bez vaření máslo.

vloženo 22.04.2012    zobrazeno 1949x    verze pro tisk

Pečený králík na česneku

Pečený králík na koření

Sella di coniglio porchettata con salsa alle nociole
(Králičí závitky s omáčkou z lískových oříšků)

Spiedini di coniglio
(Králičí špíz)