cpt. Cook
 

Králík smažený

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Králík v balíčku po provensálsku

Králík v červeném zelí

Králík v houbové omáčce

Králík v rajčatové směsi

Králík z Provence

Králík zadělávaný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marinády na králičí maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Marináda 1: 1/2  citrón, zelená petrželka, 2 středně velké cibule, 6 zrnek celého pepře, 1/2  bobkový list,

Marináda 2: 1/2 šálek 4% octa, sůl, 6 zrnek celého pepře, zelená petrželka, 1/2 šálek kořenové zeleniny, 1/2  bobkový list,  trochu oleje,

Marináda 3: 1/2 sklenka 4% octa, 1/2 sklenka červeného vína, 1/2 šálek kořenové zeleniny, 1/2 větší cibule, 6 zrnek celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2  bobkový list, 4 zrnka jalovce (tlučeného)

zkopírováno z http://www.tacos.cz 1. marináda:

www.tacos.cz

www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na plátky, obložíme jí porce masa, zakapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením. Necháme 4 hodiny marinovat.

www.tacos.cz

www.tacos.cz 2. marináda:

www.tacos.cz

www.tacos.cz Ocet svaříme s trochou vody, kořením a nalijeme na maso. Přidáme olej.

www.tacos.cz

www.tacos.cz 3. marináda:

www.tacos.cz

www.tacos.cz Marinádu svaříme, vlahou nalijeme na maso.

www.tacos.cz

www.tacos.cz Poznámka: Protože marináda sahá vždy jen do poloviny masa vloženého v porcelánové míse, je nutno maso častěji obracet. Marinádu spotřebujeme při podlévání masa během pečení.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4280x    verze pro tisk

Marinovaný smažený králík

Meranské králičí stehno

Parmské králičí řízky

Paštika z králíka s pomerančovou omáčkou

Pečený králík na česneku

Pečený králík na koření

Spiedini di coniglio
(Králičí špíz)