cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Chilské empanadas

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)

Kantonské jarní závitky

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Královské paštičky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  lístkové těsto, 1/2 rozkvedlaný žloutek, 1/2 l masového vývaru, 215 dkg kuřecích prsíček, 1/2  bobkový list, 1/2  cibule, 2 dkg másla, 115 dkg žampiónů, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/8 l smetany, sůl, 1/2  žloutek, bílý pepř, 1/2 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžíce citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a povrch potřeme žloutkem. Pečeme 5 minut, potom teplotu snížíme.

www.tacos.cz Maso, bobkový list a cibuli dáme do vroucího vývaru a vaříme 20 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, vmícháme vývar a omáčku vaříme až zhoustne. Houby rozkrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a vaříme 5 minut. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Smetanu a žloutek rozkvedláme, zamícháme do ragú, nevaříme. Ochutíme.

www.tacos.cz Paštičky naplníme ragú a servírujeme s řezy citrónu a worcestrovou omáčkou. Paštičky plněné ragú jsou klasickou specialitou mnoha mezinárodních kuchyní.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1826x    verze pro tisk

Masové taštičky Ťiao-C'