cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře Marianne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 2 dkg rostlinného oleje, 3 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 4 snítky zelené petrželky, 1/4 l vývaru, 1/4 l bílého vína, 20 dkg žampiónů, 15 dkg rajčatového protlaku, 3 dkg pažitky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové kuře vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na oleji je opečeme dozlatova ze všech stran. Potom posolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku a pažitku. Kdo má rád, přidá i česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a přitom se nespálilo kuře. Konečně zalijeme bílým nebo červeným vínem a na mírném ohni necháme hodinu pod pokličkou dusit. Nakonec přidáme pokrájené žampióny, rajský protlak a dusíme ještě třicet minut.

www.tacos.cz Příloha: bílá veka nebo opečená bramborová kaše

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1658x    verze pro tisk

Kuře na arašídech

Kuře na balkánský způsob

Kuře na bylinkách

Kuře na citrónu

Kuře na česneku se šafránem

Kuře na estragonu
(Poulet à l'estragon)

Kuře na grilu

Kuře na hříbkách

Kuře na karí

Kuře na karí

Kuře na mandlích

Kuře na mandlích po pakistánsku

Kuře na paprice

Kuře na paprice
(Paprikás csirke)

Kuře na paprice podle Romana Pauluse

Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Kuře na roštu

Kuře na rozmarýně