cpt. Cook
 

Květákové krokety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květákové krokety s houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 středně velké květáky, 4  vejce, 2  žemle, 2 šálky čerstvých hub, 1/2 středně velká cibule, sůl, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžíce másla, 1/2 šálku mléka, strouhanka, olej (na smažení)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli a drobně pokrájené houby s petrželkou. Žemli nakrájenou na plátky navlhčíme mlékem, přidáme žloutky, podušené houby, nahrubo usekaný květák, okořeníme pode obliby květem nebo pepřem a dobře promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji jen krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Po usmažení klademe na papírové ubrousky a na míse pokapeme máslem.

www.tacos.cz Podáváme se saláty a bramborami. Z poloviční dávky můžeme podat jako teplý předkrm bez příloh, jen položené na listu salátu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1515x    verze pro tisk

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky

Květákové placičky se sýrem

Květákové ragú

Květákové rizolety smažené

Květákové smaženky

Květákové smaženky

Květákové smaženky s houbami

Květákový mozeček

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květákový nákyp s brokolicí a rajčaty

Květákový nákyp s rajčaty

Květákový paprikáš

Mozeček z brokolice

Pařížský zapečený květák