cpt. Cook
 

Japonská omáčka

Jogurtová křenová omáčka

Jogurtová omáčka cikánská (ostrá)

Jogurtová rajčatová omáčka

Karí omáčka

Kečup z pálivé papriky

Kreolská omáčka

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Křenová studená omáčka

Křenová šlehačka

Ljutenica

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Majonéza

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2  žloutek, 1/2 špetka soli, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžička bílého vinného octa, 1/2 šálek oleje z vinných zrníček (nebo arašídového či rostlinného), citrónová šťáva na dochucení, 1/2 špetka mletého bílého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké míse metlou rozšlehejte žloutek (musí mít pokojovou teplotu, ne čerstvě vytažený z ledničky), sůl, hořčici a vinný ocet. Pak po kapkách přidávejte dobrý olej, stále šlehejte, dokud nezískáte tuhou, sametovou majonézu. Pokud se stane, že přidáte více oleje najednou, zachrání se to tak, že do jiné mísy dáte lžíci vody a směs zašleháte postupně do ní, potom pokračujete v opatrném přidávání zbytku oleje. Majonézu ochutnejte a podle chuti přidejte sůl, bílý pepř a citrónovou šťávu. Dejte vychladit.
vloženo 31.05.2013    zobrazeno 1816x    verze pro tisk

Majonéza na zdobení

Maltézská omáčka

Mangové čatní

Mátová omáčka

Mexická salsa z rajčat

Mléčná majonéza

Mléčná sýrová majonéza